| REIJO LAATIKAINEN |

Varmaankin tiedät, että ruokavaliolla voidaan vaikuttaa veren kolesterolipitoisuuteen ja suolan käytöllä verenpaineeseen. Mutta kuinka tietoinen olet siitä, että terveellisillä ruokavaliolla voidaan vähentää niin sanottua matalaa tulehdusta kehossa, verensokeria, lisätä HDL-kolesterolin toiminnallisuutta ja parantaa verisuonten sisäpinnan eli ns. endoteelin toimintaa sekä edistää terveydelle suotuisten suolistomikrobien kasvua?

Lääkehoito on yleensä suunnattu yhteen riskitekijään, kuten kolesteroliin, ja sillä saatetaankin vähentää kolesterolia jopa 50 %. Hyvin suunniteltu ruokavalio ei yleensä vähennä kolesterolia näin paljon, vaan 20-30 % vähennys on realistista. Mutta. Sydänterveellisen ruokavalion teho todellisuudessa perustuukin siihen, että se puree yhdenaikaisesti moneen valtimoterveyteen vaikuttavaan tekijään elimistössämme –useiden riskitekijöiden, kuten matala tulehdus, triglyseridit, verenpaine ja verenpaine vähenevät samalla ruokavaliolla LDL-kolesterolin lisäksi. Niin sanottu traditionaalinen Välimeren ruokavalio tai ravitsemussuositusten mukainen ruokavalio vähentääkin sydän- ja verisuonisairauden riskiä noin 30-40 %. Lisäksi sydänterveellinen ruokavalio edistää laajasti suolistomikrobiston hyvinvointia ja ehkäisee myös syöpäsairauksia, tyypin 2 diabetesta ja muistihäiriöitä.

Vastaavasta kannattaa tulla keskustelemaan ravitsemusterapeutin kanssa henkilökohtaisesti, hän neuvoo kanssasi keskustellen oikeat suuntaviivat ja käytännön ruokavalinnat.

Sydän- ja verisuonitaudit ja ruokavalio

| REIJO LAATIKAINEN | Varmaankin tiedät, että ruokavaliolla voidaan vaikuttaa [...]

Tyypin 2 diabetes ja ruokavalinnat

| REIJO LAATIKAINEN | Tyypin 2 diabeteksen ehkäisyssä aivan keskeisin [...]

Mitä ravitsemusterapeutin vastaanotolla tapahtuu?

| REIJO LAATIKAINEN | Olemme kaikki käyneet lääkärin, hammashoitajan tai [...]

ÄRTYVÄN SUOLEN OIREYHTYMÄ JA RUOKAVALINNAT

| REIJO LAATIKAINEN | Ärtyvän suolen oireyhtymä on hyvin yleinen [...]

2018-06-04T18:20:54+00:00