| REIJO LAATIKAINEN |

Olemme kaikki käyneet lääkärin, hammashoitajan tai terveydenhoitajan vastaanotolla useita kertoja elämässämme –vaan harva on käynyt ravitsemusterapeutilla. Mutta nyt olisi korkea aika, myös sinun. Elimistösi on ainutlaatuinen ja kallisarvoinen –käyttämäsi päivittäinen polttoaine eli ruoka vaikuttaa laajasti elimistösi kuntoon ja toimintakykyyn.

Ravitsemusterapeutti auttaa ihmisiä kaikissa asioissa, jotka liittyvät syötyyn ravintoon sekä kropan ravitsemustilaan. Hän voi laskea ruokapäiväkirjasi tai valokuvaamiesi ruoka- ja juoma-annosten perusteella saatko vitamiineja, hivenaineita, kuitua, hyviä rasvoja ja proteiinia riittävästi. Hän voi myös auttaa liian laihaa ikääntynyttä tai syöpäpotilasta tai syömishäiriöstä toipuvaa.

Ruokavaliolla on suuri merkitys sydän- ja verisuonisairauksien, muistihäiriöiden, syövän ja tyypin 2 diabeteksen ehkäisyssä, karkeasti hyvä ruokavalio vähentää noin kolmanneksella näiden sairauksien riskiä. Lisäksi ruokavaliota käytetään näiden sairauksien, ja monien muiden kuten keliakian, ärtyvän suolen oireyhtymän, munuaistaudin ja ruoka-allergian hoidossa. Ravitsemusterapeutille voi myös tulla tarkistamaan onko oma ruokavalio riittävän monipuolinen, kattaako se ravintoaineiden tarpeen ja edistääkö se ylipäätään terveyttä. Ravitsemusterapeutti pyrkii alkukeskustelun ja ravintoanalyysin pohjalta analysoimaan ruokavaliosi puutteet ja vahvuudet ja ehdottaa keskusteltuaan kanssasi juuri sinulle sopivia käytännöllisiä ratkaisuja yksilöllisesti. Ravitsemusterapeutin kanssa voit myös keskustella lisäravinteista, ja arvioida mille niistä on todella tarve ja onko jotain liikaa päivittäisessä käytössä.

Aavan ravitsemusterapeuteilla on takanaan tutkimukseen perustuva tieto, emme toimi myyttien pohjalta. Olemme apunasi ja valmentajanasi, samassa veneessä kanssasi. Unohda TV:stä nähdyt orjapiiskurit ja nihilistit semmoisia emme ole. Teemme ruokavaliostasi parasta mahdollista juuri sinun lähtökohdista, yhdessä tuumin. Me emme määrää lääkkeitä, emmekä ruokavalioita.

Sydän- ja verisuonitaudit ja ruokavalio

| REIJO LAATIKAINEN | Varmaankin tiedät, että ruokavaliolla voidaan vaikuttaa [...]

Tyypin 2 diabetes ja ruokavalinnat

| REIJO LAATIKAINEN | Tyypin 2 diabeteksen ehkäisyssä aivan keskeisin [...]

Mitä ravitsemusterapeutin vastaanotolla tapahtuu?

| REIJO LAATIKAINEN | Olemme kaikki käyneet lääkärin, hammashoitajan tai [...]

ÄRTYVÄN SUOLEN OIREYHTYMÄ JA RUOKAVALINNAT

| REIJO LAATIKAINEN | Ärtyvän suolen oireyhtymä on hyvin yleinen [...]

2018-06-04T18:21:44+00:00